Zo kies je een nieuwe provider voor je internet en tv

Heb je al jaren een abonnement bij dezelfde internet en tv provider en wordt ieder jaar de prijs van het abonnement verhoogd? Of past je huidige pakket niet meer bij je omdat je bijvoorbeeld meer thuiswerkt of veel gamet? Of kijk je steeds minder televisie maar kijk je wel veel via streamingdiensten? Dan is het tijd voor een nieuw abonnement bij een nieuwe provider voor je internet en televisie.  Omdat er verschillende providers zijn die allemaal ook weer verschillende abonnementen aanbieden, kan het lastig zijn om een keuze te maken. Lees daarom verder voor meer informatie over hoe je het beste een nieuwe provider kunt kiezen. 

Internet

Er zijn verschillende internetsnelheden en de benodigde snelheid hangt af van het aantal aangesloten apparaten en het gebruik daarvan. Hoe hoger de internetsnelheid, hoe duurder het internetpakket. Gebruik je het internet om te mailen, op het internet te surfen en beperkt te streamen op maximaal twee apparaten tegelijkertijd? Dan zijn 20 Mbit/s genoeg. Ben je met meerdere personen tegelijk aan het internetten en wil je dat downloaden en uploaden minder tijd kost? Dan past een abonnement met 50 Mbit/s bij je. Download je vaak, veel en op meerdere apparaten tegelijkertijd? Dan is het goed om voor 100 Mbit/s en hoger te gaan. Hiermee kan je zonder problemen streamen en gamen op meerdere apparaten tegelijk. 

Televisie

Tegenwoordig wordt er veel gestreamd en minder tv gekeken. Het aanbod van streamingdiensten is dan ook flink uitgebreid. Bedenk dus goed voor je een tv-pakket kiest bij je provider, of je niet liever alleen voor een streaming abonnement wilt gaan. Er bestaan kabelproviders waar kabel-tv meestal standaard bij het abonnement zit. Bij glasvezel- en dsl providers zit tv niet standaard in de pakketten en je moet hier dus extra voor betalen. Er zijn ook streamingdiensten zoals NLZiet waarmee je live tv kunt kijken en terugkijken naar een aantal zenders, zoals RTL, SBS, NPO en Regionale Publieke Omroepen. Daarnaast heb je ook NPO Start waarmee je alleen naar programma’s van de Publieke Omroep kunt kijken en terugkijken.  

Breedbandwinkel

Er zijn ook websites waarop je verschillende providers kunt vergelijken, zoals de Breedbandwinkel. Zo kun je zien welke provider het beste bij jouw internet, tv en bel wensen past. Breedbandwinkel is ook een onafhankelijk verkooppunt van Nederlands negen grootste aanbieders en ze zorgen ervoor dat je de laagste prijs voor je abonnement betaalt. Daarnaast bieden ze je voordeel en service wat de provider zelf niet biedt, zoals de mogelijkheid om na de afsluiting van je abonnement er binnen één dag gebruik van kunnen te maken. Zo switch je zorgeloos van abonnement en/of provider en zit je niet lang zonder internet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *