Zo handig is geluiddempende wanddecoratie

Wil jij de akoestiek van je kantoor of een andere ruimte verbeteren, dan kun je dit op allerlei verschillende manieren doen. Eén van de meest voorkomende manieren waarop dit wordt gedaan, is door het gebruik van geluiddempende wanddecoratie. Het grote voordeel aan geluiddempende wanddecoratie, is dat niet alleen alleen zorgt voor het visuele aspect, maar ook direct bijdraagt aan de praktische kant. Kortom, zeker aan te raden toch. Om je een idee te geven hoe handig het gebruik van geluiddempende wanddecoratie is, is het goed om eerst wat dieper in de gaan om de oorzaak van het probleem. Dus heb jij last van veel galm in je kantoor of een andere ruimte, dan is het zeker verstandig om dit artikel eens rustig door te lezen.

De ergernissen van een galm in kantoor

Er is natuurlijk niets vervelender, dan wanneer je met elkaar aan het praten bent of aan het bellen bent met iemand, je iedere keer een vervelende galm tussendoor hoort. Je zult dan al snel afgeleid raken, waardoor de productiviteit enorm zal zakken. Om er voor te zorgen dat dit niet gebeurt, is het verbeteren van de akoestiek van de ruimte essentieel. Dit kun je doen door middel van het plaatsen van geluiddempende wanddecoratie. Hoe dit werkt, dat vertellen we je nu.

Hoe ontstaat een galm in kantoor

Wanneer een kantoor relatief kaal is ingericht, is de kans vrij groot dat er ontzettend veel grote vrije oppervlaktes zijn. De muren zijn immers de perfecte plek voor het geluid om tegen te weerkaatsen. De muur absorbeert het geluid niet, waardoor het vervolgens weer net zo hard dezelfde ruimte in wordt gestuurd. Het is dus van belang dat je aan de slag gaat met ‘zachte’ materialen. Op deze manier zorg je ervoor dat het geluid beter wordt geabsorbeerd, waardoor je weinig tot geen last meer hebt van een galm in de ruimte.

Zo kun jij de akoestiek van een ruimte verbeteren

Het is natuurlijk ontzettend vervelend, dat wanneer je iets met je collega wilt bespreken, jullie jezelf iedere keer deels terug horen. Om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is het zaak dat je zorgt dat onder andere grote ruimtes worden opgedeeld in wat kleinere ‘hokjes’. Ook helpt het om ervoor te zorgen dat je raamdecoratie plaatst. De vloer kan ook een flinke bijdrage leveren aan een galmend geluid. Door te kiezen voor vloerbedekking of een vloerkleed zorg je voor een relatief goede demping. Meubels daarentegen doen het altijd goed. Deze doorbreken namelijk de golf, waardoor het geluid in veel mindere mate kan weerkaatsen. Als allerlaatste natuurlijk wanddecoratie. Je kunt tegenwoordig prachtige panelen krijgen, in de vorm van een schilderij. Zo kun je niet alleen bijdragen aan de sfeer van de ruimte, maar ook direct aan het verbeteren van de akoestiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *