Besparen op de vaste lasten


Vaste lasten zijn voor de meeste huishoudens de grootste kostenpost. Niemand vindt het leuk om veel geld aan deze vaste lasten kwijt te zijn. Gelukkig zijn er een aantal manieren om deze lasten enigszins te drukken. Zo hou je aan het einde van de maand meer geld over wat je kunt besteden aan leukere uitgaven.

Besparen op de zorgverzekering


Iedereen krijgt ermee te maken; de zorgverzekering. De premie van deze verzekering kan hoog oplopen. Dit is niet zo gek aangezien de meeste mensen te veel betalen aan hun zorgverzekering. Dit komt omdat de meeste mensen een keer een verzekering afsluiten en het daarbij laten. Dit terwijl er vaak veel voordeligere opties zijn. Je kan elk jaar overstappen naar een andere verzekering. Maak hier gebruik van. Het beste is namelijk om elk jaar uit te zoeken wat op dat moment de voordeligste zorgverzekering is voor jou. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaald.

Besparen op energie


Een andere nodige kostenpost waar iedereen mee te maken krijgt is energie. De energierekening kan soms hoog oplopen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te voorkomen. Zo kun je bijvoorbeeld overschakelen naar zuinigere apparaten en verlichting. Veel mensen hebben namelijk nog steeds gloeilampen en spaarlampen in huis. Dit terwijl ledverlichting vele malen zuiniger is. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarnaast kun je er ook voor kiezen te investeren in betere isolatie van het huis of zonnepanelen.


Verreweg de eenvoudigste manier om te besparen op de energiekosten is door energie te vergelijken via Easyswitch. Via Easyswitch kun je er namelijk achter komen welke energieleverancier het meest voordelig is voor jou. Als je de leverancier met het beste en meest voordelige contract hebt gevonden is het alleen nog maar een kwestie van overstappen. Ook kun je op Easyswitch een overzicht vinden van alle energiebedrijven van NL.

Smartphone abonnement


Een smartphone abonnement is een nieuw soort vaste lasten, wat vooral in de laatste 10 jaar erg populair is geworden. Verreweg de meeste mensen maken gebruik van een abonnement in combinatie met een smartphone. Wat de prijs van deze abonnementen erg doet stijgen is de hoeveelheid data. Veel mensen willen een abonnement met zoveel mogelijk data, aangezien een telefoon zonder data bijna nutteloos is in deze tijd. Je hoeft tegenwoordig echter niet per se meer veel data aan je abonnement toe te voegen. Je hebt namelijk op erg veel plekken gratis openbaar internet. Als je hier goed gebruik van maakt heb je nog maar weinig data nodig om de maand door te komen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *