Duurzaam energie afnemen op budget

Als we duurzame energie horen denken we als snel aan investeren in zonnepanelen of iets dergelijks. Niet iedereen wil of heeft de mogelijkheid om hierin te investeren maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen duurzame stroom kan aftappen (bron: engie.nl).

Laten we eerst de vraag van wat is duurzame energie precies even beantwoorden. Het woord duurzaam zegt het al maar we begrijpen dat energie niet altijd een toegankelijk onderwerp is. Tot niet al te lang geleden hadden we te maken met energie bronnen die op leken te gaan, en wel sneller dan gedacht- dit door allerlei externe factoren zoals een stijging in bevolkingsaantallen. Dus daar moest een oplossing op bedacht worden, namelijk een duurzame energiebron wat inhoudt dat dit een energiebron die niet op geraakt. Hierdoor kunnen we voor onbeperkte tijd beschikken over deze bron zonder ons zorgen te maken.

Wat voor soorten duurzame energie zijn er?

We benoemden er al eentje in de intro namelijk zonnepanelen en dus zonne-energie. Er is ook windenergie, wat wordt opgewekt doormiddel van windmolens of ook wel een windturbine. Windenergie kan verdeeld worden onder die op land en op zee, op zee is het duurder maar daar is de wind constanter en op land is het goedkoper alleen is er minder plek voor. Er is ook zoiets als bio-energie en geothermische energie maar die uitleg laten we over aan de specialisten.

Conclusie

Maar om even terug te komen op de conclusie van dit artikel, wil jij duurzame energie aftappen maar zie je een investering in zonnepanelen niet zitten? Lees hier wat de mogelijkheden zijn bij je energieleverancier: duurzame energie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *